TarjaVanhamaa Meri-Lapin Tarja, koko Lapin puolesta

Politiikan aliarvostettu maine

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, hyvässä hengessä ja hyvässä yhteistyössä muiden puolueiden kanssa. Poliitikkojen ja kansanedustajien tärkein tehtävä on kuunnella kansaa ja viedä kansalasten viestiä eteenpäin tinkimättömästi ja rehellisesti.

Politiikassa on erilaisia puolueita juuri sen vuoksi, että ne huolehtivat oman ryhmänsä asioista hieman enemmän kuin muiden. Kuitenkin kaikki puolueet ajavat kuitenkin ja nimenomaan kansalaisten etuja. Jos kaikkia ryhmiä tai ryhmittymiä ei ole edustettuina, tarvitaan uusi puolue, joka huolehtii sitten uuden ryhmän asioista. Tarve kohtaa kysynnän.

Asioista saa ja pitääkin olla eri mieltä. Jos ei ole erilaisia mielipiteitä ja kannanottoja, mikään ei muutu, eikä myöskään kehity. Tällöin ollaankin asioista eri mieltä, ei riidellä henkilökohtaisella tasolla.

Turhan usein kuulee puhuttavan politiikasta negatiiviseen sävyyn. Monet ovat kommentoineet, etteivät voi ääneen kommentoida, koska pelkäävät leimaantumista. Leimaantumista mihin? Mielipiteen sanominen ja kannanotto ei ole leimaantumista. Kommunikointi ja keskustelu ovat mainioita kehittämistapoja.

Mistä politiikan huono maine sitten johtuu? Vanha sanonta yksi mätä omena pilaa koko sadon, pitää paikkansa. Mutta tämä pitää paikkansa joka asiassa, ei vain politiikassa. Jos riitaudutaan mielipiteistä, on tähän silloin syynä riitelijän tai riitelijöiden oma suvaitsemattomuus. Itse arvostan ihmisiä, joilla on periaatteet ja perustelut niille, kunnioitan siten kaikkien puolueiden jäseniä ja heidän teemojaan.

Kuluneen eduskuntavaalikampanjan aikana kohtasin kaksi kertaa hyvin äänekkäästi ja negatiiviseen sävyyn kommunikoineen henkilön. Molemmilla kerroilla annoin heidän molempien huutaa sanottavansa loppuun syöden itse omenaani. Huuto muuttui itse asiassa yllättävän nopeasti keskusteluksi. Keskustelun päätteeksi halasimme toisiamme ja olimme samoissa kuvissa. Otin palautteen tyynesti vastaan, sanoen kiitos palautteesta ja lupasin viedä terveiset perille. Huomatkaa, kumpikaan heistä ei arvostellut suinkaan minua, he arvostelivat tehtyjä asioita ja linjauksia.

Me poliitikot hoidamme yhteisiä asioita parhaalla mahdollisella tavalla. En tiedä, mikä tekijä on saanut meidät valitsemaan ko. tien. Yksi yhteinen tekijä meillä kaikilla kuitenkin on ja se on sosiaalisuus. Me uhraamme omaa aikaa, perheen aikaa ja vapaa-aikaamme yhteisten asioiden hoitoon. Me emme aja omia etujamme, se on suorastaan mahdotonta, siitä muut puolueet pitävät huolen ja lopulta äänestäjät. Ehkä me uskomme, että saamme aikaan muutoksia parempaan suuntaan sekä uskomme, että oikeus voittaa lopulta aina. Ehkä meidän toinen yhteinen nimittäjämme on optimistisuus.

Kaikki puolueet tarvitsevat uusia ja innokkaita sekä kaiken ikäisiä politiikkoja hoitamaan meidän yhteisiä asioita. Jokaisen alan ammattilaisia ja osaajia tarvitaan. Tulkaa siis rohkeasti mukaamme!

 

Eduskuntavaaliehdokas 2019

Lapin ja Tornion kokoomusnainen

Diplomi insinööri

Tuotannon kehittämisen päällikkö

Tarja Vanhamaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Miksi minusta tuntuu, että presidentti Kekkosen jälkeen kukaan suomalainen poliitikko ei ole hoitanut yhteisiä asioita.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Edustuksellisessa demokratiassa on se vika, että kun ei voi äänestää eri asiosta erikseen niin joutuu valitsemaan asiapaketeista vähiten huonon.

Risto Sandstedt

Tervehdys pohjoiseen,

Arvostus, mitä se merkitseekään ja kuten nro 4 totesi edustuksellisesta demokratiasta, on sama merkitsemättömyys politiikan osa. Kun Sinulla on kunnon koulutus työntekoon, mikset panostaisi siihen ja jos aikaa jää, kehittäisit paremman version ns. politiikalle ?

Toimituksen poiminnat