TarjaVanhamaa Meri-Lapin Tarja, koko Lapin puolesta

Suomi on yksi maailman raskaimmin verotetuista maista

Suomi on yksi maailman raskaimmin verotetuista maista. Palvelumme heikkenevät koko ajan sekä meidän tulotasomme on heikompi kuin muiden länsimaiden ja silti verot jatkavat nousuaan. Suomalaisten osalle on langennut moninkertainen verotus, jota ei muualla länsimaissa tunneta. Meillä on progressiivinen tulo-, arvonlisä-, kiinteistö-, vakuutusmaksu-, sähkö-, makeis-, auto-, polttoaine- ja alkoholiverotus sekä monia muita veroja ja muita välillisiä maksuja. Autonkäyttömaksun piti olla kokeilu, mutta se jäikin pysyväksi maksuksi nimellä ajoneuvovero, joka koostuu perusverosta ja käyttövoimaverosta. Eikä tämäkään riitä. Perheyrityksen siirtämistä sukupolvelta toiselle ei selviä ilman veroja. Kaiken tämän maksamisen jälkeen perillisemme maksavat perintöveron.

Perintövero tarkistettiin ja sitä alennettiin. Mutta tiesittekö, että itse asiassa henkivakuutuskorvaus muuttui edunsaajalleen samaan aikaan veronalaiseksi tuloksi, jolla kompensoitiin perintöveron lasku? Minulle tämä selvisi vuoden vaihteessa, kun tarkistutin vakuutusmaksuni.

Valtio siis käytännössä päättää veroja korottamalla vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, mihin suurin osa palkoistamme menee. Verot jatkavat nousuaan ja muuttavat muotoaan eli nimeään ja meän käytettävissä oleva rahamäärä pienenee. Helpoin tie ongelmin ratkaisuun on aina nostaa veroja tai keksiä uusia välillisiä maksuja, jotka ovat itse asiassa vain piiloveroja, esimerkkinä hulevesimaksu.

Olemme kuulleet puhuttavan synnytystalkoista, viennin kasvattamisesta, työpaikkojen lisäämisestä, matkailun edistämisestä, hyvinvointivaltiosta, maailman onnellisemmasta kansasta jne. Useat päätöksen ja toimenpiteet eivät tällä hetkellä kannusta meitä mm. synnytystalkoisiin. Jotta me voisimme aidosti ja oikeasti olla maailman onnellisin kansa, meidän tulee mm. tarkistaa, minne verorahamme oikeasti menevät.

On pysähdyksen aika. Puheemme menevät aivan eri suuntaan kuin päätöksemme ja tekomme. Meidän on aika seisahtua, miettiä ja määritellä, mitä Suomi haluaa tarjota suomalaisille ja toimia sen mukaan. Tämä me voidaan osoittaa oikeilla päätöksillä ja toimenpiteillä, jotka menevät samaan suuntaan puheidemme kanssa.

 

Eduskuntavaaliehdokas

Diplomi insinööri

Tuotannon kehittämisen päällikkö

Tarja Vanhamaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mikä Suomea verottaa? Viittaan otsikkoon.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kansa joka on on oppinut halumaan palveluksia yhteiskunnalta.
Nuoruudessani se oli häpeä.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Puolueenne on vuosikymmeniä ollut mukana eri hallituskokoonpanoissa rakentamassa Suomesta nykyistä verohelvettiä lukuunottamatta vuosien 1966-1987 välistä aikaa. Toki näihin hallitusvastuu -vuosikymmeniin mahtuu myös pakollista oppositiossa oloa mutta näinhän se piiri pieni pyöri: kukin kolmesta suuresta puolueesta oli vuorollaan oppositiossa ja mikään ei muuttunut paitsi verotaakka kasvoi. Vihreät ovat viime vuosina tuoneet neljäntenä hallitusvaikuttajana pienen pikantin lisän verotaakan kasvuun.

Olen seurannut politiikkaa jo kuusikymmentäluvulta lähtien. Käsittääkseni mikään ei tule muuttumaan mikäli kansa äänestää vaaleissa nykyisiä valtapuolueita.

Paljon puhuttu konsensus on tarkoittanut käytännössä yksipuoluejärjestelmää. Kokoomus, Keskusta, SDP ja Vihreät ovat ikäänkuin saman verojenlisäämispuolueen eri alajaostoja jotka ainoastaan kilpailevat siitä mihin yhteisesti kerättyjä, alati kasvavia verotuloja käytetään.

Pienpuolueet ovat olleet liian heikkoja ja ilman riittävää vaikutusvaltaa vaikuttaakseen verohelvetin syntymiseen ja kasvuun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuhlatkaa siellä hallituksessa vähemmän, varsinkin haitallisia ja tarpeettomia menoja voisi reilusti vähentää. Suomen ei tarvitse olla mikään esimerkkivaltio maailmanparantamisessa, vähempikin kohkaaminen riittäisi, ei näistä mitään kunniamainintoja jaeta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Yritystuet veks ja veronkierto mahdottomaksi. Rahaa tulisi jo noilla parilla toimenpiteellä ovista ja ikkunoista. Veroja voisi laskea rutkasti. Ennen vaaleja on ilmeisen helppo huhuilla, mutta teot puhuvat puolestaan.

Jos köyhiä ei olisi, kukaan ei keräisi tyhjiä pulloja puistoista puistoista. Siksi kokoomus ;O

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

veronkierto mahdottomaksi.
Olisiko siksi eläinten tarkastajia on enemmän kuin vanhustenhoidon.

Toimituksen poiminnat