TarjaVanhamaa Meri-Lapin Tarja, koko Lapin puolesta

Ilmastonmuutoshysteria

Ilmastonmuutoksesta keskusteleminen on muuttunut hysteriaksi. Yksi promille maapallon väestöstä ei voi pelastaa maapalloa ilmaston lämpenemiseltä.

Suomi on yksi kierrätyksen ja puhtaan energiankäytön kärkimaita. Se, mihin me voimme ja mihin meidän tulee keskittyä, on tietotaidon ja koulutuksen vieminen ja markkinoiminen globaalisti. Meillä on merkittävää tuotekehitystä, johon meidän tulee jatkossakin keskittyä. Olemmehan mm. kehittäneet biohajoavan muovin. Lisäksi uutena keksintönä ja tuotteena on Kotkamills:in kehittämä kuppikartonki, joka korvaa muovisen kertakäyttöisen kahvikupin. Tämän kupin voi kierrättää tavallisen keräyspaperin joukossa käytön jälkeen. Helmikuussa 2019 tuote valittiin voittajien joukkoon ympäristöystävällisten vaihtoehtoja pakkauksille etsivässä kilpailuissa. Kilpailun perustajat on mm McDonald’s ja Starbucks.

Me emme voi hyväksyä veronkorotuksia, joilla ”pelastetaan” maapallo. Nämä ja vastaavanlaiset toimenpiteet, kuten esimerkiksi sähköautojen liian pikainen käyttöönotto, tukahduttavat meidät ja meidän elinkeinon ja siihen olisimme itse syyllisiä. Meidän tulee huomioida realiteetit ja tehdä vastuulliset päätökset sen mukaisesti.

Meidän täytyy todellakin muistaa ja ymmärtää, että me elämme viennillä ja työllä.

 

Eduskuntavaaliehdokas

DI tuotannon kehittämisen päällikkö

Tarja Vanhamaa

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Caruna-Pekka kyllä radiomainoksessa kertoi, että eduskuntavaaleissa ratkaistaan mm. ilmastonmuutos.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Äänestäisitkö henkilöä, jonka ymmärrys asioiden suuruusluokista ja toimenpiteiden vaikutuksista on noin tavattoman heikko? Tässä tapauksessa ja minun kohdallani edes siisti pukeutuminen ei pelasta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eikö näiden olkiukkojen heittely lopu ikinä? Vai onko kyse vain heikosta ajattelusta? Suoraan sanottuna alan olla huolissani siitä mitä diplomi-insinööreille nykyään opetetaan.

Maailman väestö voidaan jakaa karkeasti ottaen 1500 reilun viidenmiljoonan ihmisen ryhmään. On selvää, ettei yksikään näistä ryhmistä ratkaise ilmastonmuutoksen kohtaloa, mutta on yhtälailla selvää, että ongelma on ratkaistava yhdessä ja jotta tämä onnistuisi, täytyy mahdollisimman suuren osan näistä tuhannesta ja viidestäsadasta viiden miljoonan ihmisen ryhmästä sitoutua tähän torjuntaan.

Kukaan ei siis kuvittele tai odota että Suomi ratkaisisi tämän yksin, mutta jokainen järkevä ihminen huomaa, että myös Suomen sitoutumista tarvitaan.

Kaikkein koomisinta tässä on se, että Tarjan kuvauksessa on esitetty juuri sama asia hänen vaalirahoitukseensa suhteuttaen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sinä nyt sekoitat ilmaukset "meidän kuuluu tehdä osamme" ja "ilmastonmuutos ratkaistaan vaaleissa" (ja muuta merkitykseltään vastaavat ilmaukset). Enkä usko alkuunkaan ettetkö ymmärtäisi noiden ilmausten eroa.

Siis: "Eikö näiden olkiukkojen heittely lopu ikinä? Vai onko kyse vain heikosta ajattelusta?"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo ajatus, että maapallon väestö voidaan jakaa viiden miljoonan ihmisen osioihin on totta vain teoreettismatemaattisesti.

Käytännössä Suomen hallituksen ja eduskunnan päätökset vaikuttavat viiden miljoonan ihmisen elämään, mutta vaikkapa Kiinan hallituksen päätökset vaikuttavat 1500 miljoonan ihmisen elämään. Kyse on päätäntävallan laajuudesta, mikä globaalisti tarkastellen Suomen päättäjillä on niin mitätön, että täällä ei kannata kyseisiä päättäjiä valitessa tuhlata aikaa mihikään ilmastonmuutoshössötykseen. Sellainen on lapsellista.

Kuten blogisti fiksusti toteaa, Suomella voi olla paljon merkittävämpi rooli globaaleissa asioissa, mm. ilamstoon liittyvissä sellaisissa, jos Suomi panostaa omaan itseensä, talouteen ja koulutukseen. Kaikki uhrautuminen on unohdettava.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Juhan kommenttiin ei ole oikeastaan mitään lisättävää.

Tuo "viiden miljoonan asukkaan ruutuihin jako" -argumentti tulee vastaan kaikkialla ja koko ajan ja tyhjyydessään se lähinnä kertoo argumenttien puutteesta.
Jos meidän miljoonaruudulla tai läntisen naapurimme kahdella viiden miljoonan ruudulla olisi oikeasti merkitystä, ne muut viiden miljoonan ruudut olisivat jo ottaneet oppia ja parantaneet tapansa. Tämähän on logiikka väitteissä joiden mukaan meidän pitää toimia esimerkkinä.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Niin kauan kun ajetaan globalismia, on puheet hiilidioksiidista pelkkää rahastusta.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ja rahastajat nauraa. Ilmastohan on aina vaihdellut

Toimituksen poiminnat