TarjaVanhamaa Meri-Lapin Tarja, koko Lapin puolesta

Tuetaan toisiamme koko Lapissa

  • Tuetaan toisiamme koko Lapissa

Meillä Meri-Lapissa on kolme suurteollisuusyritystä. Meillä on kaksi syväsatamaa, jonne voi rantautua useita valtamerialuksia. Myös maakaasuterminaali (LNG) löytyy Junkkalanniemeltä. Teollisuus on siten erittäin merkittävä työnantaja alueellamme sekä suoraan että välillisesti. Välillisistä työpaikoista puhuttaessa puhutaan useista tuhansista työpaikoista ja luonnollisesti merkittävistä määrästä paikallisia yrityksiä palveluineen. Verotus tulee pitää maltillisena ja lisäksi meidän tulee huolehtia siitä, että yritysten sukupolvenvaihdos tapahtuu kivuttomasti, ei suinkaan rangaisten verotuksella, sillä muutoin yrityksiä lakkautuu sukupolvenvaihdosten myötä. Tähän meillä ei ole varaa.

Onnettomuuden sattuessa suurteollisuudessa myös onnettomuudet voivat olla suuria. Tämä edellyttää toimivaa sairaalaa. Turvallisuus on työpaikoillamme sijalla numero yksi; työskentelemme turvallisesti ja matkaamme työpäivän jälkeen turvallisesti kotiin perheemme ja lastemme luo. Meidän tulee pitää kiinni laajasta sairaalatoiminasta viimeiseen saakka. Sairaalatoiminnan supistaminen tarkoittaa ihmishenkien menettämistä sekä työvoiman lähtemistä muille paikkakuille.

Työpaikat ovat alueellamme julkisella ja yksityisen sektorin puolella. Perheen vanhemmista usein toinen työskentelee usein sairaalassa ja toinen teollisuudessa. Sairaalatoiminnan supistaminen vaikuttaa alueen väkimäärään, koska riskinä on perheiden hajoaminen. Tämä ei suinkaan ole alueellamme toivottavaa. Me haluamme muuttoliikettä tännepäin ja syntyvyyden nousuun. Lapsissa on tulevaisuutemme.

Kuten huomaamme, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Meidän tulee kunta- ja valtakunnan politiikassa päätöksiä tehdessä muistaa nämä seikat ja tehdä päätöksiä näistä asioita toinen asia toista asiaa tukien.  Me emme voi enää ajatella vain omaa kuntaa, vaan meidän tulee huomioida koko seutu ja oikealla päätöksenteolla tukea toinen toisiamme koko Lapin alueella.

 

 

Eduskuntavaaliehdokas

Diplomi-insinööri, tuotannon kehittämisen päällikkö

Tarja Vanhamaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat