TarjaVanhamaa Meri-Lapin Tarja, koko Lapin puolesta

Lapissa joka kolmas yritys toimii globaalisti

  • Lapissa joka kolmas yritys toimii globaalisti

Lapissa joka kolmas yritys toimii globaalisti, muualla Suomessa joka viides, toteaa Lapin Kansa pääkirjoituksessaan 29.11.2018. Lapin kansa lisää, että Lappi on Suomen viennin pikkuveturi, joka erottuu muusta Suomesta kansainvälisyydellään, pohjoisessa kasvu tulee etelääkin enemmän ulkomaankaupasta.

Edellä mainittujen asioiden onnistumisen edellytyksenä on luonnollisesti viennin ja kansainvälisten suhteiden ylläpitäminen, mielellään näiden kasvattaminen. Tämä tarkoittaa työvoimaa, muuttoliikettä Lappiin, eikä suinkaan Lapista pois. Tämä puolestaan edellyttää perheille omakotitalotontteja, kouluja ja palveluja sekä sairaalan ja lentokentän! Me pääsemme kyllä täältä maailmalle, mutta meidän pitää ennen kaikkea saada yhteistyökumppaneita ja asiakkaita tulemaan tänne. Tämä ei onnistu ilman toimivia liikenneyhteyksiä. Lapin yritysten kokonaisliikevaihdosta tulee jopa 70 % teollisuudesta, toteaa Lapin Kansa. Lisäksi meillä on myös merkittävä osa koko Suomen kansainvälisestä viennistä.

Lapimme kasvava ala on myös matkailu, joka kasvaa 10 % vuosivauhdilla. Myönteisen suunnan ylläpito ja erityisesti kasvu edellyttävät myös edellä mainittuja seikkojen onnistumisen. Jotta tämä kaikki onnistuu, tarvitsemme myös ja nimenomaan paikallisia eli meän omia palveluja.

Meän alue on ainutlaatuinen ja täynnä potentiaalia, jonka puolesta olen aina puhunut. ”Junan tuomana” näen alueemme mahdollisuudet selkeästi. Pienessä kylässä kasvaneena ymmärrän pienten kuntien ja kaupunkien yhteisöllisyyden merkityksen, erähenkisenä seikkailijana voiman sekä luonnon läheisyyden ainutlaatuisen tärkeyden.

Tarvitsemme alueellemme positiivista nostetta, jotta kierre saadaan suuntaamaan ylöspäin ja alueemme saadaan houkuttelevammaksi. Meän tulee yhdessä rakentaa Lapista vetovoimainen paikka, jossa on hyvä elää ja josta saa elannon !

Koko Lappi ja Meri-Lappi on kokonaisuudessaan nostettava ansaitsemaansa asemaan. Meän on aika saada kuuluvuutta ja näkyvyyttä.

 

Diplomi-insinööri

Tuotannon kehittämisen päällikkö

Tarja Vanhamaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat